:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 18, 2015   12:05

0

129

Pomoć poljoprivrednicima, povratnicima na KiM

Kako je navedeno u saopštenju, paketi pomoći u vidu poljoprivredne mehanizacije - motokultivatori sa prikolicom ili frezom, plastenik sa motokopačicom, motorne testere i kazani za rakiju, koje je nabavila Kancelarija za KiM kroz javnu nabavku u vrednosti od oko 10 miliona dinara, predstavljaju sufinansiranje šireg IPA 2012 projekta čija je vrednost 2,4 miliona evra.

U okviru tog sufinansiranja Kancelarija za KiM planira da do kraja tekuće godine obezbedi još 50 sličnih paketa pomoći, koji će biti dodeljeni povratnicima i interno raseljenim licima u drugim opštinama na KiM.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da se očekuje da će dodeli ugovora povratnicima prisustvovati i predstavnici privremenih organa opština u kojima su bili sprovedeni konkursi, članovi pokrajinske vlade - zamenik premijera Branimir Stojanović, ministar administracije i lokalne samouprave Ljubomir Marić i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, kao i predstavnici Liste "Srpska" u privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Po završetku svečanog uručivanja ugovora povratnicima, u prostorijama javnog preduzeća "Metohija" povratniku iz opštine Gora biće uručen paket pomoći u vidu motokultivatora sa prikolicom, posle čega će se, u ime povratnika koji su dobili pomoć, obratiti medijima.

Pre uručivanja ugovora povratnicima, zamenik direktora Kozarev prisustvovaće u hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju liturgiji, koju će u slavu praznika i povodom slave opštine Vučitrn služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva