:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Jun 16, 2020   17:58

0

374

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Slađana Marković Stojanović obišla porodice u Gračanici i Lipljanu

Nakon što je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković Stojanović obišla Dom zdravlja Gračanica i održala sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova sa teritorije opština Priština, Kosovo Polje, Lipljan, Obilić i Vučitrn, ona je obišla porodicu Dušana Slavkovića u Gračanici i porodicu Nebojše Nikolića u Lapljem Selu.

U Lapljem Selu Slađana Marković Stojanović obišla je porodicu Nebojše Nikolića, čiji je sin Vasilije, lečen u Italiji sredstvima koje je obezbedila Republika Srbija.

“Danas mi je posebno zadovoljstvo što posećujemo porodice sa troje i više dece, još veće zadovoljstvo mi je što smo posetili porodicu i gde smo postali svedoci da zdravlje nema cenu i nema alternativu. Svedoci smo da roditelj nikad nije srećniji nego kad mu je zdravo dete, a to smo postigli kod malog Vasilija. Kancelarija za KiM, Vlada Republike Srbije, predsednik Srbije i fond Ministarstva zdravlja za retke bolesti se svakodnevno trude da svako dete, bilo ono sa Kosova i Metohije ili iz bilo kog dela naše države, dobije adekvatnu zaštitu,” rekla je za RTV Gračanica pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Slađana Marković Stojanović.

“Moja porodica i ja nikada nećemo zaboraviti taj 20. januar kada je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio sredstva za lečenje mog Vasilija, mi sada osećamo moralnu obavezu i kao ljudi da podržimo predsednika Vučića a i shodno onome što je dosad činjeno za ovaj narod koji živi na prostoru KiM ova priča nema alternativu, rekao je otac malog Vasilija Nebojša Nikolić.

Porodica Dušana Slavkovića iz Gračanice ponosna je i uspešna jer u porodici imaju troje dece i to blizance. Pomoćnica direktora kancelarije Slađana Marković Stojanović ističe da je jako srećna jer ima čast da poseti baš njihovu porodicu, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kaže da je prioritet Opštine da poboljša život porodicama na njenoj teritoriji.

“Posebno mi je draga ova porodica, oni su doneli prve trojke u Opštinu Gračanica i sve nas obradovali. Mi intenzivno pomažemo roditeljima, uspeli smo mnogo toga da uradimo i zasigurno iz ove porodice može da se pošalje jasna poruka a to je da su naša deca budućnost i koliko budemo radili na jačanju porodice, da imaju bolje uslove za život možemo da planiramo dobru budućnost na teritoriji naše Opštine,” ističe predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Marković Stojanović obišla je i razgovarala i sa članovima porodica Vasić iz Livađa i Savić iz Suvog Dola.

Izvor: RTV Gračanica

KiMKancelarija za KiMMarković StojanovićLaplje Selo

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva