:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2020   17:05

0

348

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM sutra u poseti oftalmološkim pacijentima sa KiM koji se leče u Beogradu

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković Stojanović obići će sutra, u Specijalnoj očnoj bolnici „Beogradski oftalmološki centar“ petnaest pacijenata iz Kosovskog Pomoravlja, koje su, u januaru mesecu, u Zdravstvenom centru Gnjilane, pregledali stručnjaci iz Beograda, na čelu sa dr Vladimirom Petrovićem i ustanovili da je neophodan hirurški zahvat.

Ovo je prvi organzovani dolazak pacijenata iz Kosovskog Pomoravlja na besplatnu operaciju katarakte u Beograd, u organizaciji Zdravstvenog centar Gnjilane, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Eparhije raško-prizrenske i Beogradskog oftalmološkog centra.

Za pet godina tim oftalmologa BOC, predvođen dr Vladimirom Petrovićem, obavio je šest ovakvih akcija, obuhvativši stanovnike svih pet kosovsko-metohijskih upravnih okruga, u okviru kojih je besplatno pregledano više od pet stotina, a operisano više od sto osoba.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMMarković StojanovićKancelarija za KiMoftalmologijaKosovsko PomoravljeSpecijalna očna bolnica „Beogradski oftalmološki centar“
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva