:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2019   10:46

0

887

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković: Neko se poigrao sa sudbinom 70 hiljada dece u Srbiji (video)

„Testovi za polaganje kobinovanog testa jutros su na vreme stigli u sve osnovne škole na Kosovu i Metohiji", rekla je pomoćnica ministra prosvete Republike Srbije Vesna Nedeljković gostujući u Jutarnjem programu TV Most. 

Govoreći o problemu koji je juče nastao kada su „provaljeni" testovi iz matematike Nedeljković je rekla da je u pitanju ljudski faktor a da Ministarstvo ima pouzdane informacije o tome kako se to dogodilo.

„Ovde se neko poigrao sa sudbinom 70 hiljada dece u Srbiji, sistemom i državom, a da na to nikako nema prava. Nema prava da se igra dečijim sudbinama, njihovim trudom i radom i da im priređuje takve stresove“, rekla je Nedeljković i dodala da u Srbiji nema prostora da obmanom, krađom bilo ko dođe do lične koristi.

Nedeljković je  ukazala i na činjenicu da su jučerašnja dešavanja u pojedinim delovima društva  pogrešno predstavljena.

„Mi ništa nismo sakrili niti smo dozvoli deci da rade test koji je bio otkriven pre polaganja. Odmah po saznanju izašli smo u javnost, zaustavili polaganje testa i na taj način predupredili da deca bespotrebno rade test kao i da dođe do manipulacija“, istakla je pomoćnica ministra prosvete.

Ona je naglasila da je neko tendenciozno podizao tenziju, širio paniku...

„Onda je upućen poziv da se deca okupe, da se bojkotuje mala matura a da li neko razmišlja da je to zloupotreba maloletne dece. Stavljate mu u usta reči koje, ne verujem da može dete od 14 godina da izgovori samostalno, pozivate čak i učenike sedmog razreda da se okupe, bojkotuju. Kome to donosi dobro“, objasnila je Nedeljković.

Nedeljković je uputila apel roditeljima i deci da ne podležu provokacijama koje nikome neće doneti dobro.

Izrazila je zadovoljstvo dolaskom na Kosovo i Metohiju i spoznajom činjenice da se u južnoj srpskoj pokrajini sve odvija kako treba.

"Moje prisustvo ovde ima jasnu poruku Ministarstva i Republike Srbije svim građanima Srbije", zaključila je Nedeljković. 

Opširnije u video prilogu: 

Izvor: TV Most

KiMVesna Nedeljkovićzavršni ispit
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva