:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2022   15:10

0

144

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić obišao opštinu Gračanica

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić obišao je danas nekoliko institucija na teritoriji opštine Gračanica koje su zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije  dobile novi prostor, kao i porodicu Đorđević kojoj se gradi novi dom zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

"Iako je loše vreme i sneg, radovi na kući Đorđevića se odvijaju neometano. Kancelarija finansira radove sa tri miliona dinara. Kuća će imati 63 kvadrata i biće završena na vreme. Mi smo samo u prošloj godini izgradili oko 200 stambenih jedinica i obnovili oko 700 kuća širom Kosova i Metohije. Jedan od prioriteta Kancelarije je da naši Srbi imaju krov nad glavom", rekao je Ivan Vujić prilikom posete Đorđevićima.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić obišao je i Narodnu biblioteku u Gračanici, koja odnedavno radi u novom prostoru. Direktorka Biblioteke Brankica Kostić upoznala je Vujića sa istorijom rada ove institucije, kao i sa fondom knjiga i uslovima rada, koji su, kako je Kostić naglasila, sada na nivou kakav ova ustanova i zaslužuje.

"Zahvaljujući našoj majci državi Srbijim mi smo opstali ovde na Kosovu i Metohiji i veliki progres očekujemo tek, jer nas ona drži i ona nam daje taj vetar u leđa. Svi mi imamo bolje uslove za funkcionisanje, za poslovanje i svakako, za život", istakla je direktorica Biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.

Opština Gračanica poslednjih godina liči na veliko gradilište , a dokaz su brojni projekti, pre svega kada je u pitanju izgradnja stambenih objekata, istakla je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

"Danas na terenu u Lapljem Selu obilazimo naše objekte. Ispred nas u Lapljem Selu niče nova zgrada sa 44 stambene jedinice i šest lokala. Nedaleko odavde, takođe imamo dve zgrade sa po četiri stambene jedinice u drugoj fazi rada i ona će biti završena u toku ove godine. U Lapljem Selu smo pre 15-tak dana primili i Srednjoškolski centar, a 15. marta naši đaci će krenuti da pohađaju nastavu u ovom centru. Imamo još mnoge druge projekte. U Suvom Dolu novaškola, koju je napravila opština Gračanica sledeće nedelje biće primljena i đaci će krenuti na nastavu u ovoj školi. Pomenula bih i objekat u selu Batuse, ambulantu koju je opština Gračanica kompletno renovirala i opremila i očekuje se skoro useljenje", rekla je Šubarić.

U okviru posete, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić, zajedno sa ministrom za povratak i zajednice Goranom Rakićem i lokalnim predstavnicima obišao je i novu zgradu u Ugljaru, gde su smešteni Dom zdravlja i Pošta i upoznao se sa uslovima rada u ovim institucijama.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMKancelarija za KiMVujićRakićŠubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva