:

:

TV Most

clock

April 17, 2020   22:11

0

76

Pompeo i Lavrov razgovarali o kontroli naoružanja

Američki državni sekretar Majk Pompeo i ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, razgovaraili su danas o proširenju sporazuma o kontroli naoružanja, prenosi AP.

Zvanična Moskva je nagovestila spremnost da neka novija nuklearna oružja uključi u poslednji potpisani sporazum dve zemlje, ukoliko Bela kuća prihvati predlog Moskve o proširenju sporazuma.

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da je državni sekretar Pompeo naglasio da svi budući pregovori moraju biti utemeljeni na viziji američkog predsednika Trampa o postizanju trilateralnog sporazuma o kontroli naoružanja u koji bi se uključila Kina.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je spremnost da se proširi postojeći sporazum o kontroli naoružanja New START, koji ističe u februaru 2021. godine, ali zvanični Vašington insistira na novom sporazumu u koji bi se kao potpisnik uključila i Kina.

Predsednik Putin je ocenio da je taj zahtev "nerealan" uzevši u obzir da Kina odbija bilo kakve pregovore koji bi je obavezali na smanjenje inače znatno manjeg nacionalnog nuklearnog arsenala.

Prema rečima zamenika ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Rjabkova, u sporazum o kontroli naoružanja bi mogle biti uključene i interkontinentalna balistička raketa Sarmat, kao i nova hipersonična krstareća raketa Avangard, koja može da nosi sa više nulearnih glava.

Lavrov i Pompeo saglasili su se da intenziviraju američko-ruske razgovore o toj temi.

Izvor: Танјуг

LavrovPompeonaoružanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?