:

:

TV Most

Foto: RTS

SAD

clock

Maj 02, 2019   8:37

0

66

Pompeo pozvao Moskvu da se ne meša u sukobe u Venecueli

Američki državni sekretar Majk Pompeo ponovo je zatražio, u telefonskom razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, da Rusija prekine da se meša u sukube u Venecueli, a pošto mu je prethodno Lavrov poručio da će ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venecuele, to imati strašne posledice.

Stejt department je saopštio da je Majk Pompeo preneo Sergeju Lavrovu da mešanje Rusije i Kube u sukobe u Venecueli može dovesti do destabilizacije situacije u toj zemlji i urušavanja odnosa između Vašingtona i Moskve, prenosi Rojters.

Kako je ranije preneo Tas, Lavrov je u telefonskom razgovoru s američkim državnim sekretarom upozorio da će ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venecuele, to imati strašne posledice.

"Kontinuirani agresivni koraci (SAD) imati najdramatičnije posledice", navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je takođe mešanje SAD u unutrašnje poslove Venecuele osudio i kao kršenje međunarodnog prava i dodao da je neophodan dijalog svih političkih snaga u toj zemlji, naveo je Rojters.

Izvor: RTS

SADRusijaVenecuela
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva