:

:

TV Most

Foto: Alo

clock

April 03, 2020   14:23

0

192

Pompeo se, u ime SAD, pismom zahvalio Vučiću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majka Pompea u kojem izražava zahvalnost srpskom predsedniku jer je omogućio američkim građanima da se linijom Er Srbije vrate u SAD.

„Poštovani gospodine predsedniče,

Dok vlade širom sveta streme ka tome da zaštite sopstvene građane od pandemije COVID-19, želim da uputim duboku zahvalnost Vama i Vladi Srbije za pomoć građanima Sjedinjenih Država onda kada im je to bilo potrebno. Time što ste američkim građanima pružili priliku da se vrate u Sjedinjene Države čarter letom Er Srbije, koji je organizovala Vlada Srbije 26. marta, omogućili ste da se 64 američkih državljana vrati svojim domovima i porodicama u vreme koje je za sve nas puno neizvesnosti i izazova.

Takođe, želim da pohvalim i osoblje Er Srbije i nadležne organe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu na podršci koju su pružili da se organizuje let u tako kratkom roku i na herojstvu i saosećanju koje su pokazali putnicima na letu.

U ime Sjedinjenih Država, zahvaljujem Vam na podršci i prijateljstvu u ovim teškim vremenima, kada se naši bilateralni odnosi ističu po svojoj snazi. Radujem se danu kada će ova pandemija proći i kada ćemo moći da nastavimo zajedno da radimo na izgradnji prosperitetnije budućnosti za naše narode“, navodi se u pismu državnog sekretara SAD Majka Pompea.

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićPompeoSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva