:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2019   16:03

0

124

Poništen postupak za privatizaciju JAT Tehnike

Ministarstvo privrede poništilo je postupak privatizacije JAT Tehnike. Kako se navodi na sajtu resornog ministarstva, poništava se postupak prodaje kapitala subjekta privatizacije JAT Tehnika društvo sa ograničenom odgovornošću za održavanje i popravku vazduhoplova iz Surčina.

Sve do sada preduzete radnje u vezi sa ovim postupkom stavljaju se van snage i ne proizvode pravno dejstvo, a odluka o poništavanju postupka stupa na snagu danom donošenja.

Ministarstvo privrede je objavilo 24. juna prvi Javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala JAT-a.

Početna cena na javnom nadmetanju iznosila je 100 odsto procenjene vrednosti kapitala, odnosno 20,4 miliona evra, a odlukom Ministarstva privrede od 1. avgusta ovaj postupak je proglašen neuspešnim.

Drugi poziv objavljen je zatim 2. septembra a "tokom trajanja postupka, ustanovljeno je da postoje određena pitanja u vezi sa sprovođenjem postupka privatizacije koja je potrebno prethodno razmotriti i rešiti kako bi se ovaj postupak sproveo na ispravan i efikasan način".

Ova odluka je konačna, a protiv nje se može pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Upravnom sudu.

Izvor: Танјуг

JATprivatizacijatehnika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva