:

:

TV Most

clock

Jul 28, 2021   9:18

0

80

Poplave i klizišta oko jezera Komo u Italiji

Olujno nevreme pogodilo je region Lombardije u Italiji. Kod jezera Komo kiša je izazvala poplavu i klizište. Spaseno nekoliko desetina osoba.

Oko 50 meštana izvučeno je iz kuća koje su ostale odsečene nakon klizišta u gradu Brijeno, sa zapadne strane jezera Komo, najteže pogođenim snažnim nevremenom. Klizište je izazvalo i curenje gasa.

U gradu Černobio vatrogasci su evakuisali stambenu zgradu kojoj su pretile poplave. U tom gradu ulice su se pretvorile u reke, a voda je doprla do kuća.

Na snimcima se vide vodopadi blata, granja i kamenja koji su zasuli uske ulice italijanskih gradova. Nevreme je čupalo drveće i lomilo granje, a klizišta su odnela i delove ulica. 

Brojni putevi u tom delu Lombardije bili su zatvoreni zbog nevremena, pošto se na njih sručila velika količina vode i blata, a dolazilo je i do odrona. Krupan grad razbijao je stakla na vozilima.

Italijanske službe prethodno su izdale upozorenje građanima da zbog ekstremnih vremenskih uslova ne napuštaju domove ukoliko nije neophodno.

Ukupno je evakuisano više od 60 ljudi u gradovima koji okružuju jezero. Nema žrtava i povređenih.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva