:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2019   16:50

0

208

Poplave razorile Avganistan, 32 mrtvih

Bujica u Avganistanu odnela je najmanje 32 života na zapadu zemlje, uništavajući kuće i improvizovana skloništa za raseljene porodice.

 

Poplave izazvane obilnim kišama počele su da se šire Avganistanom u četvrtak i ostavile trag razaranja u sedam provincija, rekao je portparol Nacionalne kancelarije za upravljanje katastrofama Hasibula Šir Hani.

Naveo je da su stradale najmanje 32 osobe, a da se 12 osoba vodi kao nestalo. Više od 700 domova je uništeno ili oštećeno.

Prošle godine je u tom regionu raseljeno stotine hiljada ljudi zbog snažne suše i sedamnaestogodišnjeg rata s talibanima, podseća Rojters.

Poplave su uništile na stotine kuća, neke istorijske lokacije, hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i mostove i auto-puteve, rekao je portparol pokrajine Džilani Farhad.

Poplave su uobičajena pojava u Avganistanu, iako nisu obično ovako ozbiljne. Ova zemlja ima malo infrastrukture poput rovova i kanalizacije za odvođenje vode koja se skuplja od kiše ili otopljenog snega.

Organizacija "Vorld vižon" saopštila je da su ovom katastrofom pogođene desetine hiljada Avganistanaca. Neki stanovnici provincije Badgis su ovo nazvali najgorim nevremenom u poslednjih 20 godina.

Susedni Iran je takođe bio poplavljen posle obilnih kiša, a u nekim oblastima su angažovane hitne službe.

Izvor: RTS

Avganistanpoplavebujice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva