:

:

TV Most

clock

Decembar 30, 2023   18:57

0

63

Poplave u Evrostar tunelu, otkazan železnički saobraćaj na liniji koja spaja Britaniju sa Evropom

Poplave u tunelima ispod Temze blokirale su železnički saobraćaj koji povezuje London sa kanalom Lamanš i Evropom. Operater "Evrostar" otkazao sve linije iz britanske prestonice prema gradovima u Francuskoj i Belgiji.

Nekoliko hiljada putnika onemogućeno je da otputuje na planirane destinacije tokom novogodišnjih praznika, pošto je većina železničkih linija na jugoistoku Velike Britanije otkazana zbog poplave u tunelima kod gradića Ebsflit, u istočnom Londonu, što je onemogućilo prohodnost svih linija koje povezuju englesku prestonicu sa kanalom Lamanš i Evropom, javlja Rojters.

"Evrostar" je ranije u toku dana već otkazao 14 linija koje saobraćaju na relacijima iz Londona prema evropskim gradovima u Francuskoj i Belgiji, ali je naknadno odlučeno da se otkažu sve linije.

Zvaničnici su saopštili da još uvek nije najjasnije šta je izazvalo poplave u železničkim tunelima ispod reke Temze, ali Gardijan piše da se u pojedinim delovima Engleske na snazi "žuta upozorenja" zbog obilnih kiša i jakih udara vetra.

Meteorolozi su upozorili da u nekim delovima usled padavina može doći i do poplava i da bi temperature mogle da padnu i do minus devet stepeni Celzijusa.

Izvor: RTS, agencije; Foto: mreža X

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva