:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 19, 2020   19:53

0

156

Popović: Čim smo čuli da je postavljen bilbord, bilo nam je jasno da će doći do incidenta

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović naveo je da je čim je bilbord sa amblemom OVK bio postavljen kod Gračanice, bilo jasno da će doći do incidenta i da su u prvom trenutku mislili su da ne reaguju, ali zbog straha meštana obavestili su policiju, prenosi T a n j u g.

“Rekli smo im da može da dođe do određenih incidenata i da smatramo da je to provokacija. Na kraju se ispostavilo da smo bili u pravu, policija je sačinila izveštaj, poslali su u Prištinu Ministarstvu za saobraćaj, reakcije nije bilo”, ispričao je Popović danas nakon sastanka sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem.

Prema njegovim rečima, Srbima na Kosovu teško je zamislivo da međunarodna zajednica ne reaguje na incidente nad srpskim narodom i da to ostavlja gorak ukus u sutima da nikoga ne interesuje šta Srbi misle i da li se osećaju bezbedno.

“Pozvali smo ih da ove stvari preduprede, a ako se dese da na adekvatan način reaguju. Reakcije nije bilo i naš jedini oslonac je naša država Srbija i predsednik Vučić koji je uz nas i u politici da ne reagujemo na provokacije”, kazao je Popović ističući da Albanci sa provokacijama ne prestaju.

Ističe i da se Srbi na Kosovu ne osećaju sigurno jer niko od počinioca ijednog incidenta ne biva pronađen i na kraju se ispostavi, kaže, da može da se radi šta i kako ko hoće i da prođe nekažnjeno.

“Sudski proces u Hagu treba da se odvoji od života svih ljudi na Kosovu i Metohiji i sami Albanci treba da pozivaju na smanjivanje tenzija”, kazao je Popović.

Izvor: T a n j u g

Srđan PopovićGračanicabilbordPetar Petković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva