:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2020   9:08

0

155

Popović: Crna Gora ogolila svoje antisrpsko, autoritarno lice

Predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović ocenio je danas da su vlasti Crne Gore hapšenjem vladike Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve do kraja ogolile svoje "antisrpsko, autoritarno i komunističko lice".

On je zatražio od Crne Gore da vladika Joanikije i ostali sveštenici SPC hitno budu pušteni iz pritvora, da se narodu omogući pravo da se moli i proslavlja svoje svece i da se hitno stavi van snage sporni Zakon o slobodi veroispovesti kojim se, navodi Popović, otima imovina SPC.

Popović je u saopštenju naveo da progon vernika i sveštenstva na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, koji zauzima posebno mesto u srcu svakog verujućeg Srbina, nije slučajan.

"To pokazuje da će antisrpski režim u Crnoj Gori čim prođe kriza zbog pandemije korona virusa krenuti da otme od Crkve i naroda manastir Ostrog i da će pokušati da uništi srpsko pravoslavlje i srpske korene Crne Gore", naveo je Popović.

On je ocenio da se sada vidi značaj svih svakodnevnih litija organizovanih tokom zime protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji ocenjuje kao antihrišćanski zakon o otimanju svetinja nad kojim se zgrozila čitava Evropa.

Popović navodi da je Crna Gora, pod antisrpskim i antihrišćanskim režimom, jedina država u Evropi koja hapsi sveštenike zbog ispovedanja svoje vere.

"Danas hapsi Vladike, sutra će hapsiti narod kao u najmračnije komunističko vreme", navodi Popović.

On dodaje da nasilje nad sveštenstvom i srpskim narodom koje se dogodilo na veliki pravoslavni praznik sigurno neće pokolebati nijednog vernika SPC, već će ih, ocenjuje, još jače učvrstiti u odlučnosti da brane svoje svetinje, svoje nacionalno nasleđe i svoj srpski identitet.

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sveštenicima Mitropolije crnogorsko-primorske određeno je zadržavanje do 72 sata zbog održavanja litije u tom gradu i kršenja mera za suzbijanje korona virusa.

Izvor: Танјуг

PopovićCrna goraJoanikije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva