:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 04, 2021   19:08

0

138

Popović: Glas za Srpsku listu znači glas za ostanak i opstanak na KiM

Vandredni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 14.februara, zvanična kampanja počela je juče i trajaće sve do 12. februara do kada će svi politički subjekti moći da predstave svoje programe. Srpska lista započela je kampanju posetom Prilužja i Graca, a član predsedništva Srpske liste Srđan Popović kaže da je cilj da se dođe do svakog građanina, svake kuće i da su ovi izbori, kao i svi prethodni, istorijski jer se Srpska lista bori za svakog čoveka i za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Cilj kampanje je da se na terenu vidi šta smo do sad uradili i šta ćemo u budućnosti raditi, da iz perspektive naših meštana vidimo sa kojim se problemima oni suočavaju i da u budućem periodu obezbedimo bolji život našem narodu na prostoru Kosova i Metohije,” rekao je Popović.

Popović dodaje da je od velike važnosti saradnja zvaničnog Beograda i Srpske liste, jer je to ogledalo poverenja i podrške države.

“Veoma je bitna podrška naše države i predsednika Aleksandra Vučića narodu na KiM, jer bez te podrške naš narod ne bi opstao na ovim prostorima, a na Srpskoj listi je da tu saradnju jača, da jača jedinstvo naroda i samo takvim radom možemo da očekujemo investicije i podršku naše države. Naš zadatak je da obezbedimo bolji život, zato i stavljamo akcenat na porodicu, samo u opštini Gračanica uspeli smo da zbrinemo više od 100 porodica, renoviramo škole, gradimo nove školske ustanove, pravimo nova obdaništa, a sve je to pokazatelj da gradimo stabilnu i bolju budućnost za naš narod”, kazao je Popović.

Srđan Popović ističe da će država tek u narednom periodu ulagati na ovim prostorima i te investicije biće pečat ostanka naroda i prosperiteta.

“Nastavljamo još jače i više da radimo u budućem periodu, jer nikada kao do sada naša država nije ulagala na Kosovu i Metohiji i to je primetno na svakom koraku. U našoj opštini očekujemo velike investicije, a jedna od najvećih  je izgradnja nove bolnice koja će uskoro početi. Ta bolnica će biti pečat ostanka i opstanka našeg naroda na ovim prostirima. Bolnica za našu opštinu znači otvaranje novih radnih mesta, već smo zaposlili 30 lekara, uskoro će biti upošljeno i 40 medicinkih tehničara, mi smo tu da se borimo za otvaranje novih radnih mesta, da uposlimo našu omladinu, to nam je jedan od gorućih problema ali i prioritet da nađemo rešenje i zadržimo omladinu, jer su oni garant naše budućnosti,” kaže Popović.

Na pitanje novinara šta konkretno narod može očekivati od ovih izbora i koliko je važno da izađu na iste, Popović kaže da su svi izbori na ovim prostorima važni i jedino rekornom izlaznošću Srpska lista može steći legitimitet.

“Pozivam sve građane da što masovnije izađu na predstojeće izbore. Mi za sve izbore kažemo da su istorijski i jesu istorijski, naročito na prostoru Kosova i Metohije jer samo masovno izlaženje na izbore garantuje da ćemo na pravi način steći legitimitet, da se borimo za naša prava i samim tim daćemo legitimitet našoj državi, pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću da se još jače bori za naše nacionalne interese.”

Srđan Popović kaže i to da se rezultati Srpske liste vide iz godine u godinu, sve su bolji i bolji, a to je, kako kaže njima podstrek da nastave da grade nove stanove, kuće, škole, otvaraju nova radna mesta i zadrže mlade i perspektivne ljude.

“Naš narod vidi koliko su izbori bitni i koliko je naše jedinstvo važno za život na ovim prostorima. Ne smemo da dozvolimo da neki drugi politički subjekti, neki politikanti zauzmu važne pozicije koje bi koristile samo njihovim ličnim interesima. Srpska lista je jedina stranka koja okuplja srpski narod i koja radi na direktnoj vezi sa našom državom, što naši građani i vide iz podrške koju dobijamo od zvaničnog Beograda. Poplave koje su nas zadesile bile su nam odličan pokazatelj koliko nam je značila pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktrom Petrom Petkovićem, tu vidite da niste sami”, dodaje Popović.

“Srpska lista poziva na jedinstvo srpskog naroda, to je jedini način da se suočimo sa svim nedaćama koje nam dolaze iz Prištine, sa problemima sa kojima se suočavamo u parlamentu i iz tog razloga su u Srskoj listi najpouzdaniji ljudi, ljudi koji su hrabri, oni koji neće izneveriti svoj narod, a to je naš narod video na prethodnim izborima i u prethodnom sazivu skupštine. Samo jedinstveni možemo da nastupimo, da se borimo za naše interese, a to podrazumeva pravo na život, opstanak, bolje uslove a mi ćemo predstaviti narod na pravi način u svim institucijama.”

Član predsedništva Srpske liste Srđan Popović pozvao je sve punoletne građane da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore 14. februara.

“Zaokružite 119 to je broj koji garantuje stabilnost, mir i prosperitet. Ukoliko zaokružite 119 i date glas Srpskoj listi, dajete glas i sigurnom ostanku  i opstanku na ovim prostorima”, rekao je Srđan Popović.

Izvor: RTV Gračanica

KiMSrpska listaSrđan Popovićizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva