:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2021   8:37

0

163

Popović: Haradinaj politički gubitnik i ratni zločinac

Politički gubitnik i ratni zločinac Ramuš Haradinaj, suočen sa optužbama za najmonstruoznije zločine nad srpskim narodom, želi da se vrati sa margine u politički život, besno napadajući ekstremističkim stavovima Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića, izjavio je danas Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije i lider Srpske narodne partije.

"U odsustvu bilo kakve ideje za pregovore sa Beogradom, osim besmislenog zahteva da Beograd prizna nasilnu secesiju naše južne pokrajine, Haradinaj u očaju svoje gubitničke pozicije ponovo pokreće temu stvaranja Velike Albanije", naveo je Popović u izjavi za javnost.

Ističe da Haradinaj to čini kako bi ga sponzori lažne države Kosovo, čiji krajnji cilj i jeste stvaranje Velike Albanije, podržali kao mogućeg kandidata za predsednika te neustavne tvorevine.

Popović kaže da Haradinaj i njegovi sponzori nikako da shvate da sa današnjom Srbijom i njenim državnim rukovodstvom nije moguće razgovarati jezikom ucena, pritisaka i pretnji.

"Takve zahteve Srbija ne ispunjava ni njegovim zapadnim mentorima, koji na razne načine vrše pritisak na Srbiju, a kamoli njemu koji je samo njihov trbuhozborac", rekao je on.

Haradinaj je, kako kaže, uvek bio mali politički miš od koga realno u pregovorima Beograda i Prištine apsolutno ništa ne zavisi.

"On je običan izvođač radova onih koji ga godinama drže u političkom životu, skidajući ga i vraćajući ga na funkcije u zavisnosti od procene njihovih interesa na Balkanu. A sada je taj izvođač radova optužen, pritisnut, ucenjen i uplašen, što ga čini spremnim da izvrši svaki nalog kako bi spasao svoju kožu", ocenio je Popović.

Ističe da će srpska politika, koju danas predvodi predsednik Aleksandar Vučić, dosledno i mudro i u ovim složenim okolnostima štititi državne interese i interese Srba.

"Ostavićemo teroristima poput Haradinaja da sanjaju svoje puste i nerealne snove o Velikoj Albaniji, koji nikada dok je Srba i naše odlučnosti da se borimo za Kosovo, neće biti ostvareni", zaključio je Popović.

Izvor: Танјуг

KiMNenad PopovićHaradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva