:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Septembar 03, 2019   20:31

0

335

Popović i Karadžić obišli tri najveće škole na centralnom Kosmetu i podelili školski pribor prvacima

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i predsednik Privremenog organa SG Priština Ljubinko Karadžić obišli su  danas tri najveće škole na teritoriji opštine i zajedno sa svojim saradnicima podelili prvacima  školski pribor.

Kao i prethodnih godina, đaci prvaci iz OŠ “Knez Lazar” u Donjoj Gušterici, OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu i OŠ “Kralj Milutin”, dobili su paketiće sa školskim priborom, a Popović i Karadžić  poželeli su im  da budu dobri i vredni đaci.

Predsednik Opštine Gračnica Srđan Popović, zajedno sa direktoricom obrazovanja Brankicom Nićić, pribor je prvo podelio prvacima u OŠ „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici, kojih je ove godine 54.

„Ovo je najlepšti dan u našoj opštini, dan kada dobijamo novu generaciju. Ove godine na centralnom Kosovu imamo preko 300 prvaka i Opština Gračanica je za sve njih obezbedila pribor. Ove osmehe niko ne može da zameni, ovi mališani su naša budućnost, nešto što moramo da pazimo i negujemo, kako bi postali dobri ljudi i kako bi njima mogli da se ponosimo“, kazao je Popović čestitajući im polazak u školu.

Direktorica obrazovanja Brankica Nićić rekla  je da će školski pribor dobiti i deca u Plemetini, Prilužju, Brnjici, Starom Gracku i drugim mestima.

“Bez obzira što su da deca van teritorije Opštine Gračanica ona svakako sazlužuju da dobiju i budu obradovana ovakvim prigodnim poklonom“, kazala je Nićić.

Direktor OŠ „Knez Lazar“ Dragan Maksimović zahvalio se u ime đaka i roditelja, na poklonima,  koje su predstavnici opštine Gračanica uručili prvacima u toj školi.

„To je pokazatelj da Opština misli na svoje najmlađe i da se maksimalno trudi da obezbedi što bolje uslove za proces obrazvoanja. U našoj školi ima 470 učenika, a ove godine upisali smo 54 prvaka, što je na prošlogodišnjem nivou“, kazao je Maksimović.

Popović i Karadžić su zajedno sa  direktoricom obrazovanja Brankicom  Nićić,  školski pribor podelili i prvacima u Lapljem Selu, gde je upisano 54 i u Gračanici, gde je upisano 85 prvaka.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje, odnosno sa stvaranjem boljih uslova za školovanje.

Nakon što su prvacima u Osnovnoj školi „Kralj Milutin“ u Gračanici uručili školski pribor Popović i Karadžić obišli su školsku zgradu koja je ove godine kompletno renovirana sredstvima iz opštinskog budžeta.

„Jedan od naših prioriteta je stvaranje što boljih uslova za obrazovanje naše dece. Prošle godine smo kompletno rekonstruisali školu „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici. Ove godine to činimo sa školom „Kralj Milutin“ u kojoj je rekonstruisana kompletno unutrašnjost objekta, postavljene su nove table, zamenjeni podovi, vrata i kompletan inventar. Osim toga u toku su intenzivni radovi na proširenju kapaciteta, rade se nove prostorije i učionice, škola će primiti više đaka što nas posebno raduje“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je u planu i rekonstrukcija školskog atriuma.

Izvor: RTV Gračanica

KiMPopovićKaradžićškolski pribor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva