Popović Ivković sa ambasadorom Južne Koreje o Interpolu i KiM

:

:

TV Most

Foto: MUP

clock

Jul 01, 2019   21:48

0

101

Popović Ivković sa ambasadorom Južne Koreje o Interpolu i KiM

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je sa ambasadorom Republike Južne Koreje Čoe Hjong-čanom.

Razgovarali su o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković je istakla da odbacivanje aplikacije takozvanog Kosova na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju nije predstavljalo samo pobedu argumenata Srbije, već je time sprečena politizacija ove profesionalne policijske organizacije, saopštio je MUP.

Kako je navela, to što je takozvano Kosovo i ove godine, i to četvrti put zaredom, podnelo zahtev za prijem u Interpol, predstavlja potpuno zanemarivanje i nepoštovanje jasnog stava država članica Interpola koje su već rekle da ne žele takozvano Kosovo u svojim redovima.

Ambasador Čoe Hjong-čan je naveo da će o iznetim argumentima Srbije obavestiti Vladu Republike Južne Koreje

Državni sekretar MUP-a istakla je takođe da, imajući u vidu da se bilateralni odnosi Republike Srbije i Republike Koreje iz godine u godinu sve više razvijaju, postoji prostor i za unapređenje saradnje policija dveju zemalja.

Kako je ocenila MUP Srbije je posebno zainteresovan za unapređenje saradnje u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala i u oblasti zaštite informaciono-komunikacionih sistema.

Ona je izrazila i duboko saosećanje sa velikom tragedijom koja se dogodila u Budimpešti, kada je u sudaru dva broda, nastradalo 26 južnokorejskih državljana.

Ambasador Južne Koreje zahvalio se u svoje lično ime i u ime ministarke spoljnih poslova te zemlje MUP-u Srbije i ministru Nebojši Stefanoviću na svesrdnoj pomoći u pronalaženju tela nestalih državljana Južne Koreje koji su stradali prilikom ove tragedije.

Izvor: B 92

MUPKiMInterpolJužna KorejaPopović Ivković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva