:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Februar 17, 2020   9:01

0

71

Popović: Kosovske institucije ne rešavaju pitanja od vitalnog značaja za građane

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kaže da institucije u Prištini nemaju ni dovoljno prostora niti ideja na koji način mogu da vrate poverenje, ne samo srpskih, već i svih građana na Kosovu, i one se trenutno suočavaju sa jednim velikim problemom, a to je odliv mladih sa Kosova.

Komentarišući kosovsko društvo 12 godina posle jednostranog proglašenja nezavisnosti i položaj Srba u njemu, Popović je u izjavi za Kosovo Onlajn rekao da Srbi na Kosovu i dalje žive obespravljeno i da im je svakim danom sve gore i gore.

„Vitalne stvari od vitalnog značaja za gradnju budućnosti se ovde ne rešavaju, kao i što ste sami imali priliku da vidite, u proteklom periodu donesene su mnoge jednostrane oduke koje su direktno išle na štetu srpskog naroda. Neki vid komunikacije postoji, s tim što ta komunikacija nije dovoljno iskrena za suživot. Vidite i sami da su veliki gradovi prazni i bez Srba, da mi i dalje živimo u ruralnim sredinama bez osnovnih elemenata za normalan život, a u budućnosti će zasigurno biti veoma veliki problem to kako da zadržimo omladinu“, rekao je Popović.

Skupština Kosova je na svečanoj vanrednoj sednici 17 februara 2008. godine usvajanjem Deklaracije o nezavisnosti jednostrano proglasila nezavisnost Kosova.

Izvor: Kosovo onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva