:

:

TV Most

Foto: Vlada Srbije

clock

Maj 08, 2022   9:40

0

157

Popović: Na Dan pobede sećamo se svojih predaka

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je, uoči obeležavanja 9. maja - Dana pobede, da je to dan kada se sećamo hrabrosti predaka koji su bili spremni da plate najvišu cenu i polože svoje živote kako bi Srbija danas bila slobodna.

On je podsetio da je 9. maja 1945. godine Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu koju su prihvatile savezničke trupe.

”Naši očevi, bake i deke, borili su se hrabro sa našim ruskim saveznicima protiv okupatora dokazujući da nijedan osvajač koji Srbinu želi da oduzme ono najvrednije - slobodu, neće napustiti našu zemlju uzdignutog čela. Možemo da budemo ponosni jer smo u Drugom svetskom ratu, kao i uvek u prošlosti, bili na pravoj strani istorije”, istakao je Popović.

On je naglasio da današnje generacije moraju da pokažu da su dostojne svojih predaka, navedeno je u saopštenju ministarstva.

”Kao što su oni branili Srbiju i srpski narod u trenucima kada je bila napadnuta od strane okupatora, tako i mi danas, svim dostupnim političkim sredstvima, moramo da branimo slobodu i nezavisnost Srbije", rekao je Popović.

Izvor: T a n j u g

Nenad PopovićDan pobede
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva