:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2022   16:21

0

209

Popović: Naš glavni cilj je stvaranje boljih uslova za život naših građana

Problemi i potrebe našeg naroda i rešavanje istih, kao i stvaranje boljih uslova za život  za sve naše građane,  su glavni cilj kako Kosovskog upravnog okruga, tako i svih naših institucija na ovom prostoru, rekao je gostujući u programu RTV Gračanica,  načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović.

“Prisutnost predstavnika Kancelarije za KiM na čelu sa direktorom Petrom Petkovićem  na terenu je na visokom nivou i oni se svakodnevno bave rešavanjem problema, a na nama je da te probleme prepoznamo i da budemo u stalnim kontaktima sa našim graćanima”, kazao je Popović.

On je istakao da je dolaskom na mesto načelnika Kosovskog upravnog okruga  ostvario dobru komunikaciju sa svima i da je veoma zadovoljan saradnjom sa lokalnim samoupravama, svim direktorima institucija ali i sa omladinskim  organizacijama i nevladinim sektorom sa ovog prostora.

“Sad je obaveza malo veća jer pokrivamo deset lokalnih samouprava. Imao sam različite sastanke, potrebe su raznovrsne,  pogotovu u mestima koja nisu na teritoriji opštine Gračanica, a to su  mesta u opštini Obilić poput Plemetine, Babinog Mosta, ali i donje Brnjice, Babljaka, Babuša i drugih. Iz tih  razgovora sa predstavnicima lokalnih smouprava došli smi i do nekih ideja, kako na najbolji način možemo da unapredimo uslove za život naših građana”, rekao je Popović.

Jedan od najvećih problema naših sugrađana je nezaposlenost i rešavanje socijalnog statusa brojnih porodica, a prema rečima Popovića na tome se najviše i radilo u prethodnim godinama.

“Mi smo uz pomoć naše države krenuli u rešavanje problema naših meštana, a ono što je na nama je da budemo u stalnom kontaktu sa njima i prepoznamo sve probleme koji ih muče i to rešavamo korak po korak”, naglasio je Popović.

Kako je istakao, ono što je posebno važno je da se velika pažnja posvećuje talentovanoj deci sa ovih prostora, kako sportistima, tako i iz svih drugih oblasti.

“Uspostavili smo veoma dobru sradnju sa našim školama, imamo veoma talentovanu decu koju smo uspeli da uz pomoć opštine Gračanica i Privremenih organa opštine Priština i Lipljan, pošaljemo na razna takmičenja i podržimo ih u njihovom daljem napredovanju”, rekao je Popović.

Jedan od projekata kojhi je izazvao veliku pažnju i interesovanje najmlađih je i “Škola plivanja i vaterpola”, gde su mališani mogli da uče od naših proslavljenih vaterpolista na čelu sa Nikolom Rađenom a Popović ističe da je ovaj projekat takođe podržala Kancelarija za KiM.

Izvor: RTV Gračanica

KiMKosovski upravni okrugSrđan Popović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva