:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Avgust 19, 2019   15:42

0

286

Popović: Nastavljamo sa ulaganjem u obrazovanje (foto)

Četiri obrazovne institicije danas su od Opštine Gračanica na poklon dobile nov inventar za opremanje učionica i prostorija. Opremu su uručili predsednik Srđan Popović i direktorica Brankica Nićić.

Nove klupe, stolice, table, radne stolove, katedre i ormare, pred početak nove školske godine, dobile su Osnovne škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela i „Knez Lazar“ iz Donje Gušterice, Poljoprivredna škola u Lepini i Predškolska ustanova „Naša radost“ iz Ugljara.

Dodeljeno je 250 đačkih stolica, preko 70 klupa, 10 tabli, 6 katedri, ali i drugi kancelarijski nameštaj.

Školski invetar za opremanje učionica i prostorija direktorima ovih obrazovnih ustanova dodelili su predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i direktorica obrazovanja Brankica Nićić.
Prema Popovićevim rečima Opština Gračanica nastavlja sa ulaganjima u obrazovanju i obezbeđivanjem kvalitetnijih uslova za nastavu.

„Više puta sam ponovio da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost. Želimo da našoj deci  i nastavnicima obezbedimo najbolje uslove za rad“, kazao je Popović.

Direktori škola zahvalili su se Opštini Gračanica i opštinskom odeljenju za obrazovanje, na kako su rekli, vrednoj donaciji.

„Postojeći inventar je zastareo, tako da ćemo ovim novim adekvatno opremiti najmanje tri učionice“, kaže direktor OŠ „Miladin Mitić“ Ljubiša Karadžić. 

Sa njim se složio i direktor OŠ „Knez Lazar“ Dragan Maksimović, koji je istakao da će sa doniranim inventarom opremiti četiri učionice.

Predsednik Popović i direktorica Nićić, nakon uručenog školskog inventara, su sa direktorima pomenutih institucija razgovarali o njihovim potrebama, a sve u cilju nesmetanog početka nove školske godine

Predstavnici Opštine Gračanica su potom u Lapljem Selu obišli i radove na izgradnji Srednjoškolskog centra kako bi se uverili u intenzitet građevinskih radova.Obišli su i OŠ „Kralj Milutin“ u kojoj su u toku radovi na uređenju unutrašnjosti škole, kao i radovi na izgradnji dodatnih učionica.

„Po završetku radova školu u Gračanici ćemo kompletno opremiti novim školskim inventarom“, istakao je Popović.

Popović je istakao i da je Opština Gračanica za sve prvake na teritoriji lokalne samouprave i ove godine obezbedila školski pribor, koji će im uručiti na početku školske godine.

Povodom početka nove školske godine predsednik Popović će održati sastanak sa direktorima predškoslih ustanova, osnovnih i srednjih škola.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiMGračanicadonaciješkole
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva