:

:

TV Most

clock

April 11, 2021   12:06

0

151

Popović: Nekažnjeno pljačkaju Srbe na KiM

Najveći izazov života Srba na Kosovu i Metohiji jeste kako sačuvati kuću i imanje od hordi pljačkaša koji večito nekažnjeni vršljaju srpskim sredinama, piše Kurir.
 

Glave su danas bar na ramenima, ali za Srđana Popovića, predsednika opštine Gračanica, bezbednost Srba je životni izazov i borba, i u ime brata Dimitrija, koga su sa 17 godina kraj kioska s hranom pokosili albanski rafali.

“Na početku mog mandata za tri meseca imali smo više od 200 pljački. Sada je to opalo, ali i dalje je veliki problem. Komuniciramo s Kforom i policijom, ali pljačkaše nikada ne pronalaze, što ih samo ohrabruje“, kaže Popović, čiji je brat Dimitrije ubijen 2004. godine, a kome je posvećena i minijaturna crkvica ispred zdanja opštine Gračanica.

Igor Perenić iz sela Dobrotin dva puta je pljačkan. Od kosovske policije dobije karton žrtve i tu se sve završi.

“Prvi put je bilo oktobra 2017, upali su kroz prozor, odneli TV, laptop, haos ostavili. Pa opet oktobra lane, dok smo bili u Lapljem Selu. Na svu sreću, supruga ponela nakit i sve što je vredno pošto znamo za jadac. Al’ bila je vazdušna puška i nekih 300-400 evra koje smo zaboravili da sklonimo. Policija obavi uviđaj, napravi zapisnik i nikom ništa. Čak te i osumnjiče da si ti kriv. Prvi put, kao, mi smo ostavili otvoren prozor. Pa sve i da jesmo, treba li neko da nas pljačka“, kaže Perenić, koji sad plaća sistem za obezbeđenje.

Izvor: Kurir,Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva