:

:

TV Most

clock

Decembar 29, 2019   8:24

0

183

Popović: Nova ulaganja Srbije na Kosovu znače nova radna mesta i bolji život

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović kaže da Srbi na Kosovu opstaju zahvaljujući podršci koju dobijaju od Srbije i da se srpski narod raduje zbog najave da će biti novih ulaganja, te da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da će Kancelariji za KiM odobriti dodatnih 150 miliona evra, ohrabruje srpski narod.

“Ulaganja na KiM, posebno u srpskim sredinama južno od Ibra, znači da nismo na cedilu i da Srbija neće zaboraviti svoj narod. Srbi ovde opstaju u najvećoj meri zahvaljujući Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću koji se trude da ulažu širom Srbije, i da ne manjka ni nama na KiM", rekao je Popović.

Popović, kako piše Informer, veruje da će dodatna državna ulaganja na Kosovu doprineti boljem životu, ali i da će doneti nova radna mesta za mlade.

“Ono sto najviše ohrabruje Srbe sa KiM je što od presednika Aleksandra Vučića čujemo da se dugoročno planiraju investicije, jer to daje drugu dimenziju i drugačiji pristup ostanku i opstanku našeg naroda”, smatra Popović.

Najava o ulaganju dodatnih 150 miliona evra stigla je u trenutku dok država sprovodi prvi investicioni paket projekata za Kosovo, koji je odobren od strane vlade Republike Srbije, pojašnajva prvi čovek Opštine Gračanica.

“Mi sada imamo još jednu poruku i plan koji je usmeren ka budućnosti, što znači da država Srbija vodi iskrenu borbu za Srbe na KiM”, ocenjuje Popović.

Predstavljajući program „Srbija 2025“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Kancelarija za KiM dobiti dodatnih 150 miliona evra.

Izvor: Kosovo online/Informer

KiMSrđan PopovićSrbijaulaganja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva