:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 15, 2021   17:15

0

89

Popović obišao poplavljena domaćinstva u Donjoj Gušterici gde je u toku sanacija štete

U većini mesta na centralnom Kosmetu voda se povukla i više ne predstavlja pretnju, ali za sobom je ostavila mulj, blato i nepodnošljivu vlagu. Pomoć u vidu sušilica za vlagu, koju su dopremili predstavnici Kancelarije za KiM od velike je pomoći, kažu meštani Donje Gušterice.

Obilne padavine uzrokovale su izlivanje reke Janjevke, a meštani Donje Gušterice iako su se borili svim snagama, nisu uspeli da zaustave talas.

Porodica Šubarić iz Donje Gušterice u opštini Gračanica, jedna je od onih čiji je dom u nedavnim poplavama razoren.

“Ovako nešto ne pamtimo, ovakve poplave se dosad nisu dešavale u ovom predelu. Prizori su bili užasni, hvala svima koji su nam pomogli, svaka pomoć nam je dobrodošla”, kaže Goran Šubarić.

Lidija Šubarić u Donjoj Gušterici živi više od 45 godina ali ovako nešto nije doživela.

“Mulj smo iz kuće iznosili kolicima, poplave su napravile užas, za 45 godina života u Donjoj Gušterici ovako nešto nikad nisam doživela”, kaže za RTV Gračanica Lidija Šubarić.

Zbog rasta vodostaja i poplava oko 80 porodica pretrpelo je veliku materijalnu štetu u ovom mestu. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas domaćinstva pogođena popolavama, kod kojih je već počela sanacija.

“Danas smo sa našim meštanima u Donjoj Gušterici, prizor je težak, mnogo je kuća poplavljeno. Sušači koje je juče dopremila Kancelarija za KiM, a koja je pravovremeno intervenisala, su već postavljeni i rade. Cilj nam je da što pre pomognemo porodicama i da se vrate u normalne tokove”, kaže Srđan Popović.

Popović dodaje da je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković na vreme reagovao i da je novac za sanaciju već obezbeđen.

Predsednik Lokalnog saveta Bojan Stanojević od početka je uz meštane Donje Gušterice i radi sve što je u njegovoj moći da im pomogne.

“Ovde se desila katastrofa, 80 porodica je poplavljeno od toga 18 stambenih objekata gde je voda prodrla. Ovim domaćinstvima su stradali pomoćni objekti, bunari, dvorišta, podrumi sa zimnicom i hranom. U pomoć nam je odmah pritekla opština Gračanica, juče Kancelarija za KiM sa Crvenim krstom i mnogo im hvala na svemu”, rekao je Stanojević.

Predstavnici Kancelarije za KiM su već dopremili pomoć neophodnu za saniranje posledica poplava, a sve u cilju da se ovdašnje stanovništvo u ovim hladnim danima što pre vrati normalnom životu.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva