:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Oktobar 22, 2020   17:14

0

155

Popović obišao rekonstruisani Dom kulture u Donjoj Gušterici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, u pratnji najbližih saradnika, obišao je rekonstruisani Dom kulture u Donjoj Gušterici.

Prema Popovićevim rečima, rekonstruisani Dom kulture omogućiće građanima ovog dela naše opštine kvalitetnije kulturne sadržaje, ali i nastaviti da bude mesto njihovog okupljanja.

„Ovo je veoma značajan projekat i zadovoljni smo učinjenim. Ovaj Dom kulure značajno je mesto okupljanja našeg naroda i organizacije različitih kulturnih manifestacija. Već 3. novembra, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, biće održana prva lutkarska predstava. Obnova ovakvih objekata znači bolji kvalitet života ljudi. Donja Gušterica je značajno mesto u našoj opštini i sigurno je da ćemo nastaviti da unapređujemo život građana u ovom delu opštine“, kazao je Popović.

Adaptacijom Doma kulture bila je zadovoljna i direktorica Vesna Kukureković. „Zahvalna sam predsedniku Popoviću i svima koji su nam omogućili realizaciju ovog projekta“, kazala je ona.

U radove na rekonstrukciji Doma kulture u Donjoj Gušterici lokalna samouprava preko Odeljenja za obrazovanje i kulturu uložila je oko 15.000 evra.

Osveženi su unutrašnji zidovi, saniran pod, instalirana LED rasveta, proširena bina, zamenjena vrata, izgrađeno ulazno stepenište i rampa za invalidska kolica.

„Izašli smo u susret meštanima Donje Gušterice i okolnih sela jer je ovaj Dom kulture za njih neka vrsta sabirnog centra. Dom je dobio potpuno novi izgled, što će verujem poboljšati njegovo funkocnisanje i stvoriti bolje uslove za održavanje kulturnih sadržaja“, kazala je Brankica Nićić, direktorica odeljenja za obrazovanje i kulturu.

Izvor: RTV Gračanica/nasagracanica.com

KiMGračanicaDonja GuštericaDom kulturePopović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva