:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2020   10:13

0

174

Popović: "Oluja" završni čin ustaške genocidne vertikale

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da zločinačka akcija "Oluja", u kojoj su pre 25 godina ubijene hiljade i proterane stotine hiljada Srba sa svojih ognjišta u Hrvatskoj, predstavlja završni čin ustaške genocidne vertikale koja se protezala tokom čitavog 20. veka i koja će zauvek ostati upisana kao jedna od najmračnijih stranica u istoriji evropskog kontinenta.

"Ta genocidna vertikala započeta je tokom pokolja i vešanja srpske nejači i starih od strane ustaša u Mačvi tokom Prvog svetskog rata, nastavljena sistematskim ubijanjem stotine hiljada Srba u Jasenovcu i drugim logorima smrti u NDH, a svoj završni čin ona je dobila u takozvanoj operaciji ''Oluja'', najvećem etničkom čišćenju jednog naroda sa njegovih vekovnih ognjišta od vremena Drugog svetskog rata", naveo je Popović u izjavi za javnost.

On tvrdi da istorijske činjenice pokazuju da se državnost današnje Republike Hrvatske, pravne naslednice Pavelićeve NDH i najmlađe članice EU, isključivo temelji na sistematskom ubijanju i progonu Srba.

"Zbog toga je nezamislivo i neprihvatljivo da bilo koji čovek, koji sebe zove Srbinom, prisustvuje obeležavanju ''Oluje'' i time legitimizuje i abolira zločine hrvatskih ustaša počinjene tokom ovog etničkog čišćenja srpskog naroda iz Krajine", smatra Popović.

On je ocenio da Srbija više nema razloga da kleči i da se ponižava. "Naša zemlja se danas uspravlja i jača svoje političke, ekonomske i odbrambene kapacitete", naglašava Popović.

Kaže da sa jačanjem ekonomije i pozicije Srbije u međunarodnoj zajednici, jača i nacionalni osećaj i ponos što pripadamo časnom srpskom narodu, koji se kroz čitavu svoju istoriju borio protiv onih koji su želeli da okupiraju, proteraju i sistematski unište druge narode u Evropi.

Popović ističe da će zato Srbija i ove godine dostojno obeležiti "Oluju", da pokaže svetu da ne zabravlja svoje stradalnike, ali i da upozori zločince, ali i sve one koji bi mogli da imaju slične ideje u budućnosti, da to više nikada nikome neće dopustiti bez snažnog odgovora.

Izvor: Танјуг

Nenad PopovićOluja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva