:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2019   17:03

0

421

Popović osudio rušenje spomenika u Lipljanu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio rušenje preko dvadeset nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu i od nadležnih zahteva detaljnu istragu i pronalaženje odgovornih.

„Ovakvi incidenti vraću nas u prošlost i ne doprinese stabilizaciji i sveukupnom miru i izgradnji poverenja. Etnička, verska i kulturna različitost su visoke društvene vrednosti koje moramo poštovati. Rušenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu predstavlja vandalizam koji je neprimeren savremenoj civilizaciji a koji se nažalost ponavlja već dve decenije. Ovi postupci su za svaku osudu i u suprotnosti sa našim nastojanjima ka izgradnji mirnog i boljeg života za sve građane. Zahtevam hitnu reakciju nadležnih policijskih i pravosudnih organa, pronalaženje počinilaca i najstrožije kažnjavanje“, naveo je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sutra će obići pravoslavno groblje u Lipljanu nakon čega će razgovarati sa građanima.

Radio Gračanica danas je javila da su noći između petka i subote, nepoznati vandali polomili, porušili i uništili više od dvadeset nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu te da je uviđaj izvršila Кosovska policija.

Izvor: RTV Gračanica

PopovićosudaspomeniciLipljan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva