:

:

TV Most

clock

Maj 01, 2021   18:52

0

152

Popović: Političari u Prištini da se okanu pretnji i da pokažu odgovornost prema svim žiteljima KiM

Najnovija pretnja Ramuša Haradinija ujedinjenjem sa Albanijom još jednom je na videlo iznela koliko je duboko nepoštovanje albanske političke vrhuške u Prištini prema sugrađanima srpske nacionalnosti, saopštio je danas Igor Popović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije.

Kosovo i Metohija je sastavni deo Republike Srbije, i po našem Ustavu i po međunarodnom pravu, a jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi sa tim pitanjem reše jeste dijalog.

Hrišćani su u danima vaskršnjih praznika dodatno tolerantni i spremni da praštaju, međutim niko ne bi smeo da to zloupotrebljava tako što će se Srbiji i srpskom narodu obraćati na drzak i preteći način.

Pozivam i ovom prilikom političare u Prištini da se okanu pretnji, i da pokažu elementarnu odgovornost i prema svim žiteljima Kosova i Metohoje i prema regionu, tako što će konačno prerasti ratobornu retoriku s kraja prošlog veka, i pokazati da su, osim što su sposobni da neprestano prave probleme, kadri i da probleme rešavaju na miroljubiv i civilizovan način.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Igor PopovićKancelarija za KiMRamuš Haradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva