:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Maj 12, 2021   17:35

0

92

Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca.

Porodici Miljković iz Lipljana ugrožena kuća kao i bezbednost. Uz njihovo imanje, na manje od metar albanski investitor krenuo je u gradnju višespratnice.

Član Predsedništva Srpske liste i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je porodicu Miljković i poručio da nisu sami.

„Pravda i istina su i dalje nedostžni za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji. Komšijski odnosi još uvek ne mogu da se reše na miran način. Obišao sam porodicu Miljković i poručio da nisu sami u svemu ovome, potrudićemo se da na sve načine pomognemo da se problem reši“, kazao je Popović.

Reagovali su i tražili pomoć odmah čim su videli da se radovi odvijaju na manje od metra od kuće. 

„Obavestili smo inspekciju pozvali policiju rečeno im je da radove obustave, međutim kada je otišla inspekcija i policija oni su odmah nastavili sa daljim radovima. Brinemo se za našu bezbednost“, ističe Nenad Miljković.

„Kao što on ima svoje interese tu da gradi, tako i ja imam svoje interese da tu živim, uvek sam bio za to da se komšijski dogovorimo, žao mi je što nije želeo da me razume“, dodao je Nenad.

Miljkovići se ne osećaju bezbedno, svakodnevno dobiju pretenje, a ističu da silom hoće da im uzurpiraju imanje i da ih nateraju da se isele sa ovih prostora.

„Mi smo angažovali advokata, borićemo se pravnim putem. Rešenja nema, oni rade po svom, jedino ako ih sud zaustavi. Po zakonu najamnje četiri metara dalje od moje ograde mogu da rade“, rekao je Momčilo Miljković.

Miljkovići žele da ostanu na svom ognjištu i poručiju da nikakvi radovi i pretnje neće ih iseliti sa ovih prostora.

Izvor: TV Most, Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva