:

:

TV Most

Foto: Gračanica online

clock

Oktobar 18, 2019   11:48

0

255

Popović: Problem zagađenosti korita reke u Lapljem Selu rešiti što pre

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pisanim putem obratio se višim instancama na Kosovu kao i predstavnicima međunarodne zajednice od kojih traži da se najozbiljnije uzme u razmatranje problem zagađenosti rečnog korita u Lapljem Selu  i reši u što hitnijem roku.

Predsednik Popopović u službenom obraćanju od predsednika opštine Priština Špenda Ahmetija, šefa misije OEBS-a na Kosovu Jana Bratua, ambasadora SAD-a Filipa Kosneta, ambasadora Nemačke Kristijana Helta, kao i od ambasadora Mađarske, Francuske i Slovenije traži da svojim autoritetom utiču na odgovorne subjekte za zaštitu životne sredine da preduzmu konkretne, zakonom obavezne mere, kako bi se sprečile negativne psoledice po zdravlje ljudi kao i po životnu sredinu.

U upućenom dopisu predsednik opštine Gračanica obrazložio je detaljno problem kao i rezultate koje je na terenu obavilo odeljenje opštinske inspekcije. Navedene su i aktivnosti ostalih organa za zaštitu životne sredine koje prema rečima Popovića nisu relevantne  i nisu dovele do rešavanja problema.

Duž toka reke Gračanke i dalje se širi neprijatan miris tolikog intenziteta da izaziva smetnje kod hroničnih bolesnika i celokupne populacije.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiMPopovićLaplje Selo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva