:

:

TV Most

clock

Januar 08, 2019   14:28

0

210

Popović: Republika Srpska primer čuvanja nacionalnih interesa

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović čestitao je Dan Republike Srpske, 9. januar, i poželeo svaki napredak i razvoj, a posebno unutrašnju stabilnost i nacionalno jedinstvo.

Nenad Popović je istakao da je Republika Srpska, koja danas obeležava svoj dan, "plod istrajne i nepokolebljive borbe Srba za svoju slobodu, svoju pravoslavnu veru, za svoju tradiciju i svoju budućnost", kao i da je primer kako treba da čuvamo naše nacionalne interese.

Popović je rekao da je posle teškog stradanja sredinom prošlog veka, "probuđen iz zabluda jugoslovenstva i lažnog bratstva i jedinstva", srpski narod preko Drine shvatio da, "isključivo u sopstvenoj državi, oslonjen na svoju snagu i inspirisan herojstvom i idealima svojih predaka, može sačuvati svoja ognjišta i svoje živote".

Popović je istakao da je Republika Srpska stvorena velikim žrtvama našeg naroda i njihovom neugasivom željom za slobodom i nacionalnom nezavisnošću, za koju se, kako kaže, Srbi bore još od vremena Cara Lazara, Karađorđa, Miloša i Njegoša, saopšteno je iz kabineta ministra.

Kako je istakao, iako su sve sile zapadnog sveta bile protiv stvaranja Republike Srpske, i kada su je bombardovale i činile sve da je destabilizuju i razgrade, "niko nije mogao kod Srba da uništi tu snažnu i neuništivu želju za sopstvenom nacionalnom državom".

"Zato nam je Republika Srpska i danas primer, kako treba da čuvamo naše nacionalne interese, a pre svega naše Kosovo i teritorijalni integritet Republike Srbije", poručio je Popović.

Istakao je da se ne sme odustati od toga da je Kosovo Srbija i da će tako, koliko god bile teške okolnosti, ostati zauvek.

"Srbija će uvek biti tu da podržava, pomaže i štiti Republiku Srpsku, i nikada neće dozvoliti da se namere pojedinih zemalja o njenom uništenju ostvare", zaključio je Popović.

Izvor: Taнјуг

Nenad Popović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva