:

:

TV Most

Foto: Vlada Srbije

clock

Januar 25, 2021   17:13

0

21

Popović sa ambasadorom Belgije o Poglavlju 23

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je danas sa ambasadorom Belgije Kunom Adamom o nastavku evrointegracija i podršci Belgije u pretpristupnim pregovorima Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, posebno u okviru pregovaračkog Poglavlja 23.

Ministarka je ukazala da je u toku proces izmena Ustava u oblasti pravosuđa, te da se očekuju javna slušanja u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, povodom predloga ustavnih amandmana koji je prosleđen Narodnoj skupštini.

Važno je da se, kako je istakla, smanji polarizacija u vezi sa tom temom, ali i da građani budu upoznati sa promenama najvažnijeg pravnog akta u zemlji, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku je naglašena izuzetno dobra i plodonosna saradnja ministarstava dveju zemalja, kao i spremnost da se ona nastavi i unapredi posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Popović je obavestila ambasadora o planovima Ministarstva i koracima koje je preduzela u cilju poboljšanja efikasnosti rada sudova, posebno kada je reč o odeljenjima za borbu protiv korupcije pri tužilaštvima, kroz logističku, kadrovsku i finansijsku podršku.

Napomenula je da će narednom periodu biti završena radna verzija zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, radna verzija Operativnog plana za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika, radna verzija Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina i akcioni plan za njeno sprovođenje.

Ambasador Belgije rekao je da njegova država podržava napredak Srbije na putu evrointegracija i da je spremna da nastavi da pruža podršku i konstruktivne savete u postizanju tog cilja.

On je ministarki čestitao na imenovanju, istakavši da je resor koji vodi jedan od najvažnijih, kako u zemlji tako i u smislu pristupnih pregovora sa EU, napominjući da je impresioniran činjenicom da Vlada Srbije ima veliki broj žena na funkciji ministra, koje su zadužene za važne resore.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?