:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 09, 2019   11:32

0

220

Popović sa predsednikom kompanije CRBC o izgradnji industrijskog parka

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa predsednikom kineske kompanije "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC) Du Fejem i tom prilikom ocenio da se pripreme za projekat izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu nalaze u završnoj fazi.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Nenad Popović je ukazao da se u ovom trenutku vode intenzivni pregovori s kineskom stranom o osnivanju zajedničke kompanije koja će upravljati ovim projektom, kao i o usaglašavanju Ugovora o razvoju i biznis plana.

Izrazio je očekivanje da će sve pripremne radnje koje sprovode srpska i kineska strana biti okončane veoma brzo, u skladu s rokovima koji su definisani u ranije potpisanom ugovoru dve strane.

Popović je istakao da je Srbija zadovoljna što se ovaj projekat realizuje zajedno s kineskim partnerima, koji, prema njegovim rečima, imaju ogromno znanje i iskustvo kada je u pitanju izgradnja i upravljanje industrijskim parkovima. 

Ministar je ukazao da će izgradnja ovog parka, u kojem će raditi preko hiljadu kompanija i gde će biti otvoreno blizu deset hiljada novih radnih mesta, pružiti dodatni podsticaj daljem inovacionom i tehnološkom razvoju Srbije.

Predsednik kineske kompanije CRBC Du Fej izrazio je zadovoljstvo dinamikom pregovora i pripreme dokumenata čije usvajanje prethodi otpočinjanju projekta izgradnje Industrijskog parka u Beogradu. 

Naveo je da je između srpskih i kineskih partnera izgrađen visok nivo poverenja koji daje garancije da će realizacija ovog projekta biti uspešna. Du je izrazio očekivanje da će uskoro u Pekingu potpisati dokumente o izgradnji Industrijskog parka zajedno sa ministrom Popovićem.

Popović i Du izrazili su zahvalnost predsednicima Srbije i Kine, Aleksandru Vučiću i Si Đipingu, na podršci u realizaciji ovog projekta i njihovoj viziji da Srbija bude jedan od najznačajnijih partnera Kine u razvoju jedinstvenog inovacionog prostora na "putu svile", dodaje se u saopštenju.

Izvor: RTS

Nenad PopovićCRBCIndustrijski park
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva