:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2019   17:04

0

210

Popović sa predstavnicima policije i KFORA o bezbednosnoj situaciji

Povodom sve lošije bezbednosne situacije, narušene sve učestalijim krađama na teritoriji opštine Gračanica, predsednik opštine Srđan Popović, održao je danas u prostorijama opštine sastanak, na kojem su pored predstavnika Policijske stanice Gračanica učestvovali i predstavnici KFOR-a.

Nakon sastanka Popović je za RTV Gračanica rekao da je sa predstavnicima policije razgovarao o mogućnostima pojačanog prisustva policajaca na terenu i načina za što hitnije suzbijanje kriminalnih radnji na ovom prostoru.

“Nećemo nikom  da dozvolmo da pljačka i uznemirava naš narod u opštini Gračanica. Gračanica je naša kuća i u njoj mora da se zna red. Pozivam sve građane da budu aktivniji u rešavanju problema i da prijave svaku sumnjivu situaciju policijskoj stanici u Gračanici, i svaku osobu koja se bavi sumnjivim radnjama, a policija je ta koja treba sve te navode da proveri. Tako ćemo sigurno doći do rezultata”, rekao je Popović i naglasio da ova situacija mora da se shvati krajnje ozbiljno , da ne bi izmakla kontroli i postala gora nego što je trenutna.

Dodao je da je već obišao porodice koje su oštećene u pljačkama i da su ljudi prilično uznemireni, a da je isti osećaj prisutan i kod ostalih građana.

“Raduje me činjenica da je komandir policijske stanice Bratislav Trajković  rekao da ova stanica prelazi u viši rang i da će biti zaposleno više policajaca nego do sada. To je ono što raduje,  jer naša opština nije mala, prostire se na oko 130 km2 i ako hoćemo da imamo adekvatnu bezbednosnu situaciju onda zasigurno trebamo imati veći broj  policijskih snaga na terenu. Kfor je takođe dosta aktivan na teritoriji OG i ima dosta informacija sa terena. Sa njima smo dogovorili da u budućem periodu razmenjuje sve informacije sa policijom”.

Popović je kazao i da je za 08. maj zakazan Odbor za bezbednost na kojem očekuje detaljan izveštaj policije o dosadašnjim slučajevima krađe i plan preventivnog delovanja.

Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković rekao je da je sredinom prošle godine Policijska stanica u Gračanici dobila veću kategorizaciju, tako da će u njoj boti povećan broj policijskih službenika.

“Očekujemo da će u narednom periodu to biti ispunjeno, i da će nam se pridružiti isključivo mladi pripadnici policije. Nadam se da ukoliko se i sami građani uključe u rešavanju problema da ćemo brzo doći do poboljšanja bezbednosne situacije”, rekao je Trajković.

Izvor: RTV Gračanica

PopovićKFORGračanicabezbednost

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva