:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 29, 2020   11:33

0

70

Popović: Srbi ne prihvataju ultimatume, još čvršći u odbrani

Predsednik Srpske narodne partije i ministar Nenad Popović izjavio je da će najave da će Srbiji u Briselu biti uručen ultimatum da prihvati ulazak lažne države Kosovo u UN i druge međunarodne organizacije i time faktički prizna nezavisnost, samo će još više ujediniti srpski narod u odbrani, kako je rekao, "našeg svetog Kosova".

 

"Nije ovo u našoj dugoj državnoj i narodnoj istoriji prvi pritisak na Srbiju da se odrekne svoje svete zemlje i temelja svoje vere, države i identiteta, zarad lažnih obećanja o nekakvoj maglovitoj svetloj budućnosti", istakao je Popović u saopštenju.
On je ukazao da Srbija kao stara evropska država nikada nije trpela bilo kakva poniženja koja se tiču njene državne nezavisnosti i time njenog prava da bude tretirana ravnopravno od strane svih međunarodnih subjekata.
"Uvek smo bili otvoreni za razgovor i mogući kompromis, ali nikada nećemo prihvatiti da nam sporazume diktiraju i nameću i da nas ponižavaju", naglasio je Popović.
On je ukazao da to nikada neće prihvatiti državno rukovodstvo Srbije, predsednik države i Vlada i ocenio da su se ocigledno, kako je naveo, "briselske birokrate zanele i previdele činjenice o tome šta je Srbija i šta je srpskom narodu Kosovo".
Popović je istakao da Srbija, kao i svaka suverena država, ima svoj Ustav prema kojem je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije da, uz to, Srbija, kao ravnopravni član međunarodne zajednice, poštuje Rezoluciju 1244, koja je najrelevantniji međunarodni dokument koji potvrđuje njen teritorijalni integritet po pitanju KiM.
"Ako je naše državno rukovodstvo spremno za razgovore, to ne znači da je slabo, niti da mu možete gurati na sto gotova rešenja koja ponižavaju Srbiju, pogotovo ne u vezi sa Kosovom", naglašava Popović.
On je dodao da suverena i nezavisna Srbija očekuje od svakog ko sa njom želi da pregovara da je uvažava i tretira kako zaslužuje njena vekovna državna tradicija, jer i ona svakog u međunarodnoj zajednici poštuje i uvažava i to je više puta svojim odnosom prema partnerima i dokazala.
"Želimo da pregovaramo, ultimatume uvek odbacujemo. To su Srbi i Srbija", naglasio je Popović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva