:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2019   13:18

0

217

Popović: Srbi neće napustiti Kosovski zavet

Mi Srbi ovoga vremena, uvek treba da se setimo žrtava i ideala na kojima su naši slavni preci gradili našu otadžbinu i da čuvamo naše Kosovo kao neotuđivi deo srpske države, saopštio je danas ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije.

Ističući da su slobodna i samostalna Srbija i ustavne slobode i prava građana osnovni ideali koje su nam ostavili osnivači Srbije, Popović poručio da je potrebno da nastavimo na njima da gradimo i Srbiju našega vremena.

On je ocenio da je zato važno da i danas, na ovaj veliki praznik, još jednom ponovimo da Srbija nikada neće odustati od svoje slobode i samostalne politike i da će samo interesi naše države i našeg naroda, a ne nečiji drugi, odlučivati o tome kakvu ćemo politiku voditi i sa kim ćemo sarađivati.

„To je posebno važno u vremenu kada se vrše pritisci da predamo naše Kosovo koje su nam naši slavni preci ostavili da ga čuvamo kao sastavni i neotuđivi deo Srbije", ističe Popović i dodaje da taj zavet da je Kosovo Srbija današnji Srbi neće napustiti.

„Kao što nikada nećemo odustati od ideala da Srbija bude ustavna, demokratska država u kojoj se štite i čuvaju sva prava koje jedna moderna država može jemčiti svojim građanima", istakao je on.

Izvor: Танјуг

Nenad PopovićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva