:

:

TV Most

Foto: mbpi.gov.rs

clock

Decembar 18, 2018   13:38

0

193

Popović: Srbija zahvalna Rusiji na podršci po pitanju Kosova

Srbija je zahvalna Rusiji na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na sastanku sa ambasadorom Rusije u Srbiji, Aleksandrom Čepurinom.

"Ta podrška je iskazana zahtevom za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN nakon što je takozvani parlament u Prištini usvojio zakone o formiranju vojske lažne države Kosovo. A nedavno je to učinjeno i prilikom glasanja protiv prijema lažne države Kosovo u Interpol, u čemu je Rusija imala odlučujuću ulogu", rekao je Popović.

On je istakao da formiranje takozvane vojske Kosova označava konačan krah Briselskog sporazuma koji je otkrio prave namere pojedinih zapadnih zemalja da Priština u briselskom dijalogu dobije sve, a Srbija sve da izgubi, saopšteno je iz Kabineta ministra.

"Ako dijalog Beograda i Prištine nekada u budućnosti bude obnovljen, on bi trebalo isključivo da se vodi uz posredstvo Rusije i drugih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", naglasio je Popović.

Ambasador Čepurin je još jednom iskazao stav Rusije da će ova zemlja nastaviti da principijelno poštuje međunarodno pravo i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN po kojima je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

ČepurinNenad PopovićSrbijaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva