:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 11, 2019   17:27

0

36

Popović: Srebrenica nije genocid, priznanje nam nameću kao uslov

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da izjave koje se ovih dana čuju od različitih evropskih zvaničnika jasno ukazuju da se Srbiji postavlja novi uslov za evropske integracije - da prizna lažni genocid u Srebrenici i sebe proglasi genocidnom državom.

Popović u pisanoj izjavi ističe da u Srebrenici nije bilo genocida i da Srbi nikada neće prihvatiti da budu žigosani kao genocidan narod.

Predsednik SNP je istakao da je u Srebrenici bilo zločina, kao što ga je bilo i nad srpskim narodom, koji stradanje svojih nevinih žrtava obeležava na Petrovdan u Bratuncu.

"Hiljade nevinih Srba, žena i dece, stradalo je od ruke zločinca Nasera Orića i njegovih mudžahedina, međutim, briselska birokratija za srpske žrtve ne pokazuje interesovanje", naveo je Popović.

"Zbog postavljanja novih, ponižavajućih uslova, u kojima se traži da Srbija prizna lažni genocid u Srebrenici kako bi napredovala na putu ka EU, neophodno je preispitati dalji proces evropskih integracija u cilju zaštite nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda", dodao je Popović.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva