:

:

TV Most

clock

Jul 30, 2021   16:10

0

162

Popović u poseti opštini Budva

Predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića danas je ugostio gradonačelnik opštine Budva Marko Bato Carević.

Predsednik Popović je sa zadovoljstvom uzvratio posetu gradonačelniku Careviću i poručio da Srbi moraju da budu jedinstveni gde god u regionu da žive.

Predsednik Popović otputovao je za Crnu Goru da bi se u Budvi sastao sa tamošnjim gradonačelnikom Carevićem, kako bi razgovarali o budućoj saradnji i zajedničkim projektima.

Predsednik oštine Gračanica Srđan Popović poručio je da srpski narod neće biti zaboravljen gde god u regionu da živi.

„Ovo je uzvratna poseta Opštine Gračanica, bila nam je velika čast da ugostimo Batu Carevića na naš veliki praznik na Vidovdan, time smo poslali jednu jaku poruku jedinstva našeg naroda, ma gde god živeli. Bata Carević je simbol otpora, simbol odbrane svetinja i mogu da kažem svaka čast Budvi što ima ovakvog čoveka koji je uvek uz svoj narod. Mi sa Kosova proživljavamo jedan veoma težak period,  svakao je veoma bitno da nam svi naši srpski predstavnici dolaze na prostoru Kosova i Metohije, pre svega zato što to ima jednu jaku simboliku, a to je da naš narod nije zaboravljen. Nadam se da će ova naša saradnja u budućem periodu da se produbi kroz projekte. Mogu svi da budu sigurni da naš narod neće biti zaboravljen gde god živeli i da će Budva i Gračanica ovo prijateljstvo negovati i da će buduću saradnju podići na viši nivo“, istakao je Popović.

Gradonačelnik opštine Budva Marko Bato Carević poručio je da je ova posete jako bitna i velika stvar za njih i da žele saradnju sa Opštinom Gračanica kako bi realizovali određene projekte.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što su nam danas gosti naša braća sa Kosova, predesdnik opštine Gračanica Srđan Popović zajedno sa svojim timom. Mi smo se upoznali na Vidovdan. Mojim prisustvom na proslavi velikog praznika srpskog naroda, mi smo se tada dogovorili da gospodin Popović bude gost našg grada. To je zaista jedna velika stvar za nas, mi želimo da ostvarimo bratske odnose na većem nivou, ceneći sve što se dešavalo u prošlosti, puno toga je zaustavljeno jer nije išlo u pravcu kakvim smo mi želeli da ide, mi smo bratski narod i to treba svi da znaju, mi ćemo nastaviti da gradimo svoje i ekonomske i kulturne odnose na višem nivou nego što oni jesu. Ovo je prilika da naša braća sa Kosova dodatno upoznaju čitavu Boku i Crnu Goru i da jedni drugima imamo šta da kažemo i pokušamo da realizujemo određene projekte u narednom periodu“, kazao je Carević, navodi u saopštenju Informativna služba opštine Gračanica.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva