:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Oktobar 23, 2020   16:40

0

121

Popović: Uskoro će biti rešen problem sa kanalizacionom mrežom u opštini Gračanica

Dugogodišnji problem sa zastarelom kanalizacionom mrežom na teritoriji opštine Gračanica uskoro će biti potpuno rešen. Do sada su završeni radovi na rekonstrukciji postojeće i izradi nove kanalizacione mreže na nekoliko lokacija u Gračanici, Preocu i Lapljem Selu. Radovi će biti nastavljeni sutra u Čaglavici, a potom i u ostalim mestima opštine gde postoje slični problemi, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je danas obišao radove u Lapljem Selu.

„Na osnovu prijava građana oko problema sa kanalizacijom počeli smo sa rekonstrukcijom postojeće i izgradnjom nove kanalizacione mreže na teritoriji opštine Gračanica. Do sada je sanirana kanalizacija na Padalištu i u romskoj mahali u Gračanici, na nakoliko lokacija u Preocu, danas se radi kod zgrada u Lapljem Selu, a već sutra i u Čaglavici“, istakao je Popović.

Našim sugrađanima veliki problem je predstavljalo stalno izlivanje kanalizacije usled padavina, što je sada rešeno, a akcionim planom opštine predviđeni su radovi na kanalizacionoj mreži i u ostalim mestima opštine.

„Zadovoljni smo što smo dobili kanalizaciju najzad, jer Romska mahala nije imala dobro urađenu kanalizacionu mrežu i to je sada rešeno“, istakao je Kenan Salijević.

„Na Padalištu smo imali mnogo problema jer se stalno izlivala kanalizacija, sada je to sanirano i nadamo se da je problem rešen“, ističe Predrag Matić, koji živi u naselju Padalište u Gračanici.

Predstavnici lokalne samouprave poručuju da će nastaviti da rade na rešavanju svih infrasturkturnih problema u cilju stvaranja boljih uslova za život na teritoriji opštine Gračanica.

„U stalnoj smo komunikaciji sa našim sugrađanima, a i preko Lokalnih saveta saznajemo koji su njihovi problemi i želim da naglasim da je opština tu da im izađe u susret i da bude njihov servis“, istakao je Popović i dodao da se pored kanalizacione radi i vodovodna mreža u Gračanici, koja će uskoro biti puštena.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva