:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

April 11, 2019   16:00

0

182

Popović: Vlada za preduzetnice izdvaja 100 miliona dinara

U naredne dve nedelje Vlada će otvoriti novi konkurs za žensko inovaciono preduzetništvo, a novi program će biti u vrednosti od 100 miliona dinara, najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović.

Popović je u Naučno-tehnološkom parku, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora s dobitnicima grantova u okviru Programa "Zauzmi stav, razvij ideju", rekao da će zahvaljujući tome sve žene i devojke koje žele da se bave inovacionim preduzetništvom imati priliku da pokažu potencijale svoje ideje i tako rade na promociji ženskog preduzetništva.

Popović je kazao da je promocija ženskog preduzetništva važna kako u gradovima i opštinama tako i na selu i da treba da se što više radi na tome.

"Siguran sam da je ovo jedan od najvažnijih programa", rekao je Popović i dodao da je Srbija bogata pametnim ljudima i dobrim idejama.

On je dodao da Vlada Srbije radi na stvaranju uslova kako bi se žene u budućnosti u što većem broju opredeljivale da započnu svoje biznise.

Takmičenju za najbolju žensku biznis ideju okupilo je 106 timova s različitim preduzetničkim idejama, a samo 20 timova je dobilo priliku da se predstavi u finalnom delu.

Ukupan nagadni fond bio je pet miliona dinara.

Pored Popovića, dodeli grantova prisustvovali su i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović-Grković.

Prvoplasirani tim je "Herbliks", a drugi je "Izvor seoske hrane". Trećeplasirani tim je "Art lab studio".

Nagrade su uručene i "Jujuba hleb za bolje sutra" i predstavnicima poslastičarnice "Šuma" u Beogradu.

Izvor: Танјуг

Nenad Popovićžensko preduzetništvoVlada Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva