:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2019   14:59

0

163

Porast vodostaja Save i Dunava sledeće nedelje

Republički hidrometeorološki zavod najavio je mogućnost povećanja vodostaja Save i Dunava za sredu, 15. maj, pa bi vodostaj Save koji je trenutno oko 3,5 metra, u sredu mogao da bude na 410 centimetra, a Dunav koji je trenutno u Zemunu nešto ispod četiri metra, za nekoliko dana će porasti na 443 centimetara.

RHMZ najavio je povećanje vodostaja pojedinih manjih reka, ali ove vrednosti su još oko metar daleko od granice redovne odbrane od poplava.

Posle upozorenja RHMZ, održana je sednica Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojoj su predložene mere koje se sprovode i formiran operativni tim, izjavio je danas generalni direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović.

Operativni tim, koga čine predstavnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda", vojske i policije, je sa predstavnicima lokalnih samouprava podigao stepen pozornosti, odnosno postupanja na najviši nivo i od sutra se uvodi dežurstvo 24 sata.

"S druge strane, sva nadležna vodoprivredna preduzeća su na terenu, tehnika, oprema, džakovi, sve ono čime raspolažemo je raspoređeno da možemo za sat-dva da delujemo u bilo kom delu Srbije ako se opasnost pojavi", rekao je Puzović novinarima, nakon sastanka sa predstavnicima delegacije kineskog ministarstva vodnih resursa.

Izvor: Танјуг

vodostajnajava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva