:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2019   21:41

0

167

Poraz mladih fudbalera Srbije u Poljskoj

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u gostima od Poljske sa 1:0 (0:0), u utakmici 4. kola Grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Jedini gol za Poljake postigao je Mateus Boguš u 79. minutu.

Srbija trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli sa četiri boda, šest manje od Poljaka. U novembru izabranici Ilije Stolice dočekuju Estoniju i Rusiju.

Za kratko vreme selektor Ilija Stolica uspeo je neke stvari da postavi na svoje mesto, a potvrda njegovog rada i karaktera koji ima ova generacija naših igrača, trebalo bi da bude u Srbiji kada nam u goste budu dolazili Rusija, Poljska i Bugarska.

Sa bodovima iz tih duela, Srbija bi ponovo bila u igri za plasman na Prvenstvo Evrope koje se 2021. godine održava u Sloveniji i Mađarskoj. Odlazak na EP obezbediće prvoplasirane selekcije iz svih grupa, najbolja drugoplasiarana, a ostalih osam selekcija odlazi u baraž za preostala četiri mesta-

Utakmica kakva se i očekivala u stručnom štabu naše reprezentacije. Veoma neizvesna, fudbalskim žargonom „tvrda“, sa malim brojem pravih, izrazitih prilika. Sve u skladu sa velikim značajem duela, jer naša grupa u ovim kvalifikacijama je definitivno jedna od najujednačenijih, samim tim i najneizvesnijih.

Za razliku od meča sa Bugarskom, koji smo rešili u svoju korist, selektor Ilija Stolica je malo promešao karte, sada su od prvog minuta na terenu bili Joveljić i Stuparević, odnosno Kamenović. I delovala je Srbija ponovo dobro, imala kontrolu igre, pokazala veliku disciplinu u igri.

Posle lošijeg starta (poraza u Rusiji i remija sa Letonijom u Novom Sadu) jasno je bilo da je na prvom mestu važno zadovoljiti matematiku, a ona je pre duela u Sofiji i Lođu sugerisala minimum tri ili četiri boda iz ova dva meča. Toliko je bilo potrebno da se niveliše loš start i punim plućima uđe u nastavak kvalifikacija, mečeve u kojima nam u goste dolaze i Rusija i Bugarska i Poljska.

I sve je bilo dobro do 79. minuta kada je Boguš doneo vođstvo Poljacima, ispostavilo se postavio i konačan rezultat, a selektor Stolica sve karte bacio na napad. U igru je, posle nekoliko izmena, ušao i Vlahović, koji je uz Tedića sada bio najistureniji naš igrač. Nije, ipak, bilo promene ishoda i Srbija se sada okreće važnim duelima u kojima ćemo biti domaćini.

Izvor: Танјуг

sport
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva