:

:

TV Most

clock

April 19, 2019   21:54

0

234

Poraz Zvezde u Podgorici, majstorica za titulu u Beogradu

Košarkaši Budućnosti drugi put zaredom savladali Zvezdu u "Morači" i izjednačili u finalnoj seriji ABA lige na 2:2. Zvezda još jednom ispustila dvocifrenu prednost, Kol i Džekson doneli pobedu domaćinu. Šampiona regiona i učesnika Evrolige odlučiće peti meč, koji je na programu u Beogradu u ponedeljak.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su i drugi meč u "Morači", pa će šampiona ABA lige i učesnika Evrolige naredne sezone odlučiti peti meč u Beogradu – Budućnost–Crvena zvezda 84:80 (20:25, 15:13, 22:20, 27:22).

Crveno-beli su, kao i u prethodnom meču, imali deset poena prednosti (51:41), ali su dozvolili protivniku da se vrati u život i u penal-završnici stigne do trijumfa i "majstorice".

Noris Kol bio je neuhvatljiv, postigao je 31 poen, dok je u finišu meča bio precizan sa linije za slobodna bacanja.

Zanimljivo je da Kol nije pogodio trojku na meču, a veliku podršku imao je u Francuzu Edvinu Džeksonu, koji je meč završio sa 23 postignuta poena.

U timu Zvezde odličan meč odigrao je Bili Beron sa 24 poena, ali ga u završnici nije hteo šut za tri poena. Dobrić i Faje dodali su po 14 poena.

Atmosfera u "Morači" bila je daleko od one iz trećeg meča finalne serije, ali su domaći navijači u ključnim trenucima umeli da daju svom timu "vetar u leđa".

Zvezda je uglavnom vodila, ali je svaki put dozvoljavala rivalu da se serijom poena vrati u život, u čemu su prednjačili Kol i Džekson, dok je veliki doprinos dao i Erl Klark.

Zvezda je u trećoj deonici imala prednost od 51:41, ali ni to nije bilo dovoljno ekipi Milana Tomića da završi finalnu seriju i osvoji novu titulu regionalnog šampiona.

Ipak, treću priliku za to Zvezda će imati već u ponedeljak i to pred svojim navijačima.

Izvor: Танјуг

ZvezdaBudućnostkošarkaporaz
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva