:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2021   21:53

0

21

Porfirije: Ako ikom želimo zlo neka bude nama

Patrijarh srpski Porfirije poručio je danas da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi, ali da ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov identitet, "duhovni i nacionalni", jer je to uslov za prepoznavanje onog drugog i različitog s kojim uz međusobnu razmenu "treba da bogatimo jedni druge".

"Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama", napisao je na Instagramu patrijarh Porfirije, koji je danas služio liturgiju u manastiru Miloševac kod Prijedora.

On je u svojoj poruci na Instagram nalogu ''porfirije_patrijarh'' još naveo da "ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

''Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada moći ćemo da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge", poručio je patrijarh.

U manastiru Miloševac kod Prijedora održana je danas Sveta arhijerejska liturgija, koju je zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji od juče boravi u dvodnevnoj poseti Eparhiji banjalučkoj.

Stanivuković o ključnoj poruci patrijarha Porfirija

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da ključna poruka, koju je patrijarh srpski Porfirije danas uputio, leži u rečenici da "sve ono što želimo Bošnjacima, Hrvatima i pripadnicima drugih naroda, neka se desi nama".

Stanivuković je poručio da tu misao u potpunosti deli sa patrijarhom, kao mlad čovek , koji, kako je rekao, želi bolju budućnost, ali i bolju Republiku Srpsku, prenosi Klix.ba.

On je dodao da je spreman da služi svima i da ne deli ljude, što je, kako kaže, i dokazao kroz svoj dosadašnji rad.

"Moja obaveza, ali i dužnost jeste da se borim za svoj narod i za sve ono što pripada mome narodu", zaključio je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke je prisustvovao danas Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Miloševac gde je razgovarao i sa patrijarhom srpskim Porfirijem.

Izvor: Танјуг

PorfirijePrijedorStanivuković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva