:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2019   13:38

0

41

Porodica Bitići pisala Vučiću zbog Đorđevića

Porodica Bitići uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem traže da izvrši pritisak na bivšeg policijskog zvaničnika Vlastimira Đorđevića da iznese informacije koje, kako tvrde, poseduje o grobnicama kosovskih Albanaca i slučaju Bitići, prenosi Balkan insajt.

Porodica trojice ubijene braće Bitići uverena je da bivši načelnik Resora javne bezbednosti MUP Srbije, u vreme sukoba na Kosovu 1998-1999, imao "vitalne informacije koje mogu da pomognu u lociranju masovnih grobnica".

Oni u pismu navode da ako Đođević "ne bude sarađivao" onda od Vučića traže da se "otvoreno usprotivi prevremenom oslobađanju iz zatvora Vlastimira Đorđevića".

Porodica Bitići je pismo uputila i predsedniku privremenih institucija u Pristini Hašimu Tačiju, od koga takođe traže da se usprotivi mogućnosti prevremenog puštanja na slobodu Đorđevića koji je osuđen u Haškom tribunalu.

On je pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju osuđen 2011. na 27 godina godina zatvora zbog ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti na Kosovu.

U žalbenom postupku je kazna, koju izdržava u Nemačkoj, smanjena na 18 godina zatvora.

Đorđević uslove za raniji otpust ispunjava 17. juna.

Zastupnici porodice Bitići su označili Đorđevića kao osobu angažovanu u prikrivanju zločina srpskih snaga na Kosovu, kao i glavnog osumnjičenog za ubistvo američkih državljana, Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija 1999. u Petrovom selu, u istočnoj Srbiji.

Izvor: Танјуг

VučićBitići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva