:

:

TV Most

clock

Februar 29, 2020   12:51

0

492

Porodica Marka Rošića: E moja Evropo

Porodica Marka Rošića, koji je uhapšen novembra 2018. u Severnoj Mitrovici i nalazi sa na optužnici sa još četvoro Srba, osumnjičenih za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, obratila se javnosti otvorenim pismom, tražeći pravdu za svog sina.

U otvorenom pismu javnosti, porodica navodi da je Rošić od 23. novembra 2018. godine kada je uhapšen, redovno maltretiran, tučen, drogiran lekovima za epilepsiju, kao i da je, bez prisustva advokata, od njega traženo da optuži Srbiju i Milana Radoičića za ubistvo Ivanovića, prenosi portal Kosovo online.

Porodica Rošić navodi da Marka u pritvoru drži bez dokaza, a da na sve to sve institucije, organizacije koje se bave ljudskim pravima ćute, uz izgovor da ne mogu da se mešaju u rad pravosuđa i tužilaštva.

"Euleks, koji na Kosovu vrši monitoring pravosuđa i tužilaštva, ne oglašava se, iako smo se i njima obratili jednim cirkularnih pismom, ali je izgleda po njima ovo sve u redu i da je normalno da se nevini ljudi drže po zatvorima. Pa zar u takvu Evropu mi žurimo i želimo da im se pridružimo, pa da postanemo kao oni, da zatvaramo oči pred ovakvim nasiljem i nepravdom. E moja Evropo", navodi se u saopštenju porodice Rošić.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva