:

:

TV Most

clock

Decembar 18, 2019   13:03

0

186

Porodica Olivera Ivanovića: Među optužnicama nema onih za neposredno izvršenje i organizovanje ubistva

Porodica Olivera Ivanovića i dalje nema odgovor na pitanje ko je ubio Olivera, po čijem nalogu i koja je politička pozadina ovog ubistva, izjavio je bratanac ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Aleksandar Ivanović.

Iz medija smo saznali da je podignuto par optužnica, pa ćemo imati priliku da vidimo s kojim to dokazima raspolaže specijalni tužilac u Prištini. Ono što smo takođe, saznali iz medija, među ovim optužnicama nema onih za neposredno izvršenje i organizovanje ubistva", izjavio je za Danas, Aleksandar Ivanović.

Upitao se i kako je moguće da se pored "ogromnog broja bezbednosnih kamera koje kontrolišu Srbi, i to u svega nekoliko ulica Severne Mitrovice, nikada nije pojavio nijedan snimak koji bi utvrdio kretanje Olivera Ivanovića", ali i lica koja su "profesionalno pripremila i izvršila njegovo ubistvo".

Ivanović je i podsetio na slučaj paljenja knjige zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, i reakciju koja je dovela do toga da se za 48 sati na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom emituje snimak sa više bezbednosnih kamera na kojima je identifikovano osumnjičeno lice.

"Kada postavljam pitanje o bezbednosnim kamerama, moram odmah da pojasnim da smo u slučaju paljenja knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića imali priliku da vidimo kako je u roku od 48 sati na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom emitovan snimak sa više bezbednosnih kamera, na kojima je identifikovano lice koje se kretalo, prelazilo ulicu, zatim i snimci na kojima se vidi kako stoji u masi i na kraju kako pali knjigu. Nameće se pitanje gde je takav snimak za Oliverovo ubistvo? Reč je manjem prostoru sa deleko većim brojem kamera, a snimka nema", ukazao je Aleksandar Ivanović.

Specijalno kosovsko tužilaštvo podiglo je 2. decembra optužnice protiv šest osoba za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića - N.S., M.R., S.A., D.M., Ž.J. i R.B - od kojih su četvorica pripadnici Kosovske policije.

Navodna optužnica je posle 15 dana, od kada je saopšteno da je podignuta, dostavljena odbrani, međutim, prištinski mediji su u njen posed uspeli da dođu pre samih advokata.

Autentičnost optužnice, čiji sadržaj je objavljen u medijima, predmetni tužilac Sulj Hodža nije mogao da potvrdi, pošto, kako je za KoSSev rekao, "nema vremena da prati medije".

Specijalno tužilaštvo Kosova zakazalo je pripremno ročište optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića za 30. decembar, rekao je za RTS advokat jednog od optuženih Mahmut Haljimi.

Time formalno počinje sudski proces. Tužilac će na ročištu izneti optužnicu, a zatim odbrana ima rok od 30 dana da uloži žalbu.

Na pripremnom ročištu neće biti izvođenja svedoka.

Haljimi je potvrdio da je od tužilaštva dobio optužnicu.

Specijalno tužilaštvo Kosova 2. decembra podiglo je optužnicu protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara 2018 godine.

Optužnice su podignute za krivično delo učešće u organizovanju organizovane kriminalne grupe", "zloupotreba službenog položaja", "podrška u izvršenju krivičnog dela", "teško ubistvo", "neovlašćeno posedovanje i upotreba oružja", "odavanje službene tajne", "zloupotreba zvanične dužnosti u saizvršilaštvu" i "manipulacija dokaza".

Izvor: Танјуг, FoNet

KiMubistvo Olivera Ivanovićaoptužnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva