:

:

TV Most

clock

April 19, 2019   22:58

0

252

Porošenko i Zelenski, optužbe pred drugi krug

Na Olimpijskom stadionu u Kijevu održana je predsednička debata na kojoj su Petro Porošenko i njegov protivkandidat Volodomir Zelenski, uoči izbora u nedelju, izneli svoje programe, ali i razmenili niz uvreda i optužbi.

Porošenko i Zelenski su se rukovali pre početka debata na Olimpijskom stadionu.  

Zelenski je izjavio da se kandiduje za predsednika kako bi razbio sistem koji je uspostavio sadašnji predsednik Petar Porošenko.

"Ja sam samo čovek, jednostavan čovek, koji je došao da razbije ovaj sistem", istakao je u uvodnoj reči Zelenski. Obraćajući se Porošenku, rekao je da je rezultat njegovih grešaka i obećanja. 

Zelenski je podsetio da je glasao za Porošenka na izborima 2014. godine. "Stvar je u tome što sam podržao Porošenka, ali sam pogrešio. Pogrešili smo. Iskreno ću vam reći, kako bismo mogli znati da će njegov novi život "značiti naše" preživljavanje", rekao je kandidat.

Zelenski je zapitao Porošenka kako to da najsiromašniju zemlju u Evropi predvodi najbogatiji predsednik. 

Porošenko je optužio svog protivnika za slabost i nemogućnost da vodi zemlju tokom predsedničkih debata.

Ukrajinski narod ima pravo da zna šta planira da uradi predsednički kandidat ako zemlja bude u ratu, kako da pobedi neprijatelja, rekao je Porošenko.  

Takođe je optužio Zelenskog da je neiskusan, ističući da sam predsednik mora da vodi zemlju, a ne njegovi pomoćnici i savetnici. 

Zelenski je rekao da Porošenko nije njegov protivnik, već njegova kazna.

"Pitate me o ratu. Trenutno smo u ratu. A vi, kao vrhovni komandant, morate da odgovorite zašto rat još nije gotov", kaže Zelenski.

Na kraju debate, Zelenski i Porošenko su stali jedan pored drugog i otpevali nacionalnu himnu. 

Drugi krug predsedničkih izbora u Ukrajini održava se 21. aprila. U prvom krugu Zelenski je osvojio 30 odsto, a Porošenko 15,9 odsto glasova. 

Izvor: Танјуг

PorošenkoZelenskiizboridrugi krug
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva